W tym roku tak jak i w tamtym miałam przyjemność uczestniczenia w tym dużym wydarzeniu. Oczywiście kiedy się dowiedziałam że jadę, nie mogłam się odczekać. Ciekawa byłam jak będzie i kogo znajomego dotychczas tylko ze zdjęcia, lub telewizji spotkam. Oczywiście jestem blogerką kulinarną i głównie ten zakątek mnie interesuje, ale ciekawa byłam wszystkiego.
Tak więc nie zanudzając, zaczęłam od szukania noclegu, bo po ubiegłorocznym nocowaniu w aucie mi się odechciało, nocleg dostałam w Gdyni i to blisko Parku Bukowo Technologicznego. Teraz nic innego tylko czekać.
1 dzień
Wstałam wcześnie rano i w drogę, byłam na miejscu przed czasem więc uniknęłam kolejki do rejestracji. Pierwsze zajęcia edukacyjne odbyły się w sali kinowej - temat ; Blog w kierunku personalizowanego medium masowego i jak tworzyć ciekawy trend.
Prowadzili ; Marietta Marecka, Josef Seeletso, Julita Strzałkowska, Maciej Nowicki, Oliwia Bernady i Anna Kosterna. Wreszcie mogłam posłuchać rad o gotowaniu od doświadczonych kucharzy.
Po prelekcjach czekałam na warsztaty kulinarne.
Pierwsze na które udało mi się dostać prowadził Tomasz Jakubiak, przecudowny i zabawny kucharz kutry rozweselił nie jednego buraka :).Tak czy owak zaczęliśmy gotować, a tematem były dania z ryb. Przygotowaliśmy pieczone śledzie z salsą z ogórka i wiśni, tatar z łososia z pieczonym chorizo i chipsami nachos oraz chłodnik truskawkowy z galaretką i marynowanym śledziem. Czas gonił szybko a było tak ciekawie. Jednak atrakcji nie brakowało.
Następne warsztaty na które się nie dostałam prowadził Joseph Seeletso, byłam jedynie obecna z boku )
Jednak w miedzy czasie odwiedziłam ;
przepyszne soki przygotowywała firma Fit & Easy
A to mój zdrowy drink który wygrał konkurs :)
Po wyczerpującym dniu pełnym wrażeń przyszła pora na wieczorne afterparty w stylu boho i świetna zabawę. Poznałam wielu ciekawych blogerów, blogerek i dla tego twierdzę że Siee Bloggers to to, co lubię, co mnie nakręca i motywuje do działania.
2 dzień drugi.
Rano po wieczornej imprezie dało się odczuć ze wielu zagorzałych uczestników tego wydarzenia jeszcze odsypia. Ja również miałam ciężko ze wstaniem ale byłam jedną z pierwszych osób na porannych warsztatach. Krótko mówiąc tam gdzie się nie dostałam były wolne miejsca :)
A więc zaczęłam od warsztatów z Oliwią Bernady - Ryby, Grzyby, na dobry humor latem się przyda.
Warsztaty były przepyszne ;
Ostatnie przecudowne warsztaty prowadził Maciej Nowicki ( szef kuchni w Muzeum Pałacu Króla Jana trzeciego w Wilanowie. Na co dzień pracuje z przepisami pochodzącymi z najstarszych polskich książek kucharskich )
Temat - Historyczna Rekonstrukcja kulinarna ;
No cóż, tym oto pysznym daniem- kaszką duszoną w winie i omletem z bobu zakończyliśmy drugi i ostatni dzień See Bloggers, teraz pożegnanie z uczestnikami i łza która zakręciła się w oku. Pozostała tylko nadzieja i czekanie do następnego raz. Pozdrawiam wszystkich uczestników i organizatorów :)
Prześlij komentarz