SKŁADNIKI :
- kilka placków tacos z tego przepisu placki tacos
- 1 duża pierś z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
SOS :
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 puszka czerwonej fasoli
- 1/2 puszka kukurydzy
- sól, pieprz, cukier do smaku
- 3 ząbki czosnku,
- chilli w proszku do smaku
DODATKOWO :
- sos czosnkowy
- kapusta pekińska, poszatkowana
- kolendra lub natka pietruszki do posypania
- czerwona cebula pokrojona w talarki
PRZYGOTOWANIE :
- Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy.
- Paprykę drobno kroimy, następnie na patelni rozgrzewamy olej i podpiekamy mięso z papryką, oraz przeciśniętym czosnkiem. Mieszamy do momentu aż mięso się upiecze oraz odparowania płynów.
- Składniki sosu przekładamy do garnka, doprawiamy do smaku, gotujemy aż sos zgęstnieje. Jeżeli chcemy aby był ostry dosypujemy chilli.
- Placki przed podaniem lekko podgrzewamy, smarujemy sosem, na to kładziemy porcję mięsa, kapustę pekińską, cebulkę czerwoną, polewamy odrobiną sosu czosnkowego i posypujemy kolendrą. Podajemy, smacznego.
Bardzo smaczna wersja :)
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJE I POLECAM :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, usunął mi się komentarz nie chcąco, tacos wychodzi okoo 30 sztuk, farszu starczy na 10-15 tacos
UsuńDziękuje za odpowiedz😊
UsuńPięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń