Sałatka z tuńczyka i ryżu jest dobra na każdą okazją, smaczna i delikatna w smaku. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 2 woreczki ryżu, ugotowane i ostudzone
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 100 g sera żółtego tartego
- 6 jajek ugotowanych i ostudzonych
- 1/2 puszka kukurydzy
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 część pora, biała
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki ketchupu
- 4-5 łyżek majonezu
PRZYGOTOWANIE :
- Ryż gotujemy i studzimy, tuńczyka odcedzamy z oleju i kukurydzę z zalewy.
- Ryż doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy ketchup, dokładnie mieszamy.
- Na dno miski przekładamy ryż, na to rozkładamy tuńczyka i smarujemy majonezem. Na to rozkładamt kukurydzę, pokrojonego ogórka i smarujemy majonezem,
- Następnie rozkładamy pokrojony por, doprawiamy do smaku.
- Jajka trzemy na tarte jarzynowej - żółtka osobno i białka osobno.
- Sałatkę polewamy ketchupem i smarujemy majonezem, na ro wysypujemy tarty ser, również można jeszcze posmarować majonezem i rozsypujemy Białka i żółtka. Na koniec dekorujemy pokrojonym koperkiem lub szczypiorkiem, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz