Chrupiąca panierka i delikatny kurczak w środku. Takie powinny być domowe nuggetsy. Przepis jest na prawdę prosty a mięska posmakują dzieciom i nie tylko.
Nuggetsy przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO
SKŁADNIKI :
- 500 g piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 płaska łyżeczka soli
- 2 kromki chleba tostowego
- 100 ml jogurtu naturalnego/kefiru lub mleka
- 50 g serka kremowego
- 1 jajko
- 1 jajko + 3 łyżki mleka do panierowania
- bułka tarta
- olej do smażenia
- Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha robota, łącznie z czosnkiem i mielimy ( 30 s/o 5 )
- Do mięsa dodajemy resztę namoczony chleb w jogurcie, jajko, serek i sól. Chwilkę miksujemy.
- Masę przekładamy do miski i formujemy z niej małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na desce.
- Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju na złoto.
- Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami, smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz