Chałwa z ziaren słonecznika jest równie pyszna jak z sezamu. Ziarno jest lekko wyczuwalne a chałwa wyszła słodka i pyszna. Chałwę przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.
Link do producenta -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota - APLIKACJA FLAVIO
SKŁADNIKI :
- 500 g ziarna słonecznika bez soli
- 3-4 łyżki miodu
- 2 łyżki pasty tahini ( z sezamu )
- olejek waniliowy do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Słonecznik przekładamy do dzbana Robota Thermomastera II, następnie prażymy w temperaturze 100 % C, do momentu aż ziarno będzie lekko uprażone.
- Następnie zamykamy wieczko i miksujemy na funkcji Turbo aż powstanie proszek. Teraz wlewamy miód, olejek i pastę tahini, porządnie miksujemy.
- Masę przekładamy do miseczki wyłożonej folią i studzimy. Następnie kroimy na kawałki i podajemy.
- Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz