ROLADA ZE SCHABU, KAPUSTY I PIECZAREK + FILMIK

28 wrz 2019
data:post.title
Rolada ze schabu z farszem jest idealna do podania na ciepło i zimno. Dzisiaj nadziałam go kapustą i pieczarkami. Polana sosem smakuje wybornie. 


                                                              SKŁADNIKI : 
  • 1,5 kg schabu bez kość
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 0,3 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka jarzynki
  • sól, pieprz do smaku 
  • suszony czosnek
  • słodka i ostra papryka
  • nitka do zwinięcia
                                                          PRZYGOTOWANIE :
  1. Kapustę płuczemy z nadmiaru kwasu, przekładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Pieczarki szatkujemy łącznie z cebulą, podpiekamy z solą i pieprzem do momentu aż nie będzie płynów. Dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku i mieszamy. 
  2. Schab myjemy i usuwamy ścięgna/żyły które jego otaczają. Następnie przecinamy pod skosem wzdłuż aż powstanie płat mięsa. 
  3. Schab lekko rozbijamy aż będzie jednej grubości. 
  4. Na mięso rozkładamy kapustę. Teraz wszystko zwijamy i roladę obwiązujemy nitką. 
  5. Wkładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie.
  6. Roladę wyjmujemy z naczynia i studzimy a z powstałego wywaru robimy sos.
  7. Kroimy na kawałki polewamy dowolnym sosem i podajemy, smacznego.
                                  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybpcji kanału ;


 

Prześlij komentarz