TAGIATELLE Z POLĘDWICZKAMI W SOSIE GRZYBOWYM + FILMIK

28 wrz 2019
data:post.title
Makaron z sosem grzybowym i polędwiczkami to pyszne i szybkie w przygotowaniu danie. Idealne na szybki obiad.


SKŁADNIKI : 
  • 2 spore polędwiczki wieprzowe
  • 250 g makaronu tagliatelle 
  • 300-400 g grzybów leśnych ( u mnie mrożone )
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku 
  • olej do podpieczenia
  • 1 łyżka mąki 
  • 330 ml śmietany 30 % 
  • natka pietruszki do posypania 
  • tarty parmezan 
                                                               PRZYGOTOWANIE :
  1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  2. Polędwiczki kroimy na kawałki i ręką lekko rozgniatamy. Doprawiamy je solą i pieprzem.
  3. Na patelni, na odrobinie oleju podpiekam polędwiczki z każdej strony. Odkładamy na talerz.
  4. Grzyby leśne kroimy na kawałki ( można dodać cebulę ), przekładamy na patelnię, doprawiamy solą i pieprzem i podpiekamy. Następnie wlewamy około 2 szklanki wody i dusimy do momentu aż woda wyparuje.
  5. Do grzybów, ponownie wlewamy wodę, wsypujemy odrobinę jarzynki i wlewamy śmietanę rozmieszaną z mąką. Ciągle mieszając dodajemy polędwiczki, kiedy sos zgęstnieje zakręcamy gaz i posypujemy natkę pietruszki.
  6. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybpcji kanału ;


 

Publikowanie komentarza