SERNIK CAPPUCCIN W 15 MINUT + FILMIK

27 wrz 2019
data:post.title
Ciasto cappuccino be pieczenia przygotowuje się expresowo. Gorący ser wylewamy na biszkopty namoczone w kawie i gotowe. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne ciasto. 


SKŁADNIKI : 
  • 2 opakowania biszkoptów okrągłych
  • 1 wiaderko sera 
  • 200 g masła
  • 220 ml mleka 
  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklana cukru
  • 2 jajka
  • duży kubek kawy rozpuszczalnej z cukrem 
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Tortownicę o średnicy 24 cm, wykładamy papierem do pieczenia. 
  2. Masło i cukier przekładamy do garnka, ogrzewamy aż tłuszcz się rozpuści. 
  3. Mleko mieszamy z budyniami.
  4. Do garnka z tłuszczem przekładamy cały ser, dodajemy jajka i wszystko mieszamy, garnek ogrzewamy na małym ogniu. Do masy wlewamy wymieszane budynie i teraz cały czas mieszamy aż masa się zagotuje. Odkładamy na bok.
  5. Na dno tortownicy układamy 1 warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, na to wylewamy 1/2 część gorącego sera, następnie namoczone biszkopty i reszta sera. Wierzch wyrównujemy, na górę ponownie namoczone biszkopty w kawie i posypujemy słodkim lub ciemnym kakaem. 
  6. Sernik po ostygnięciu jest gotowy do jedzenia, jednak najlepiej smakuje schłodzony. 
  7. Smacznego. 
                               Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 

 

20 komentarzy

  1. Wspaniały serniczek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy moze byc ser z wiaderka presydent.Prosze odpisac .Pozdrawiam Panią i Pani rodzine. Kamila

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziekuje Pani Mariolo za przepis. Serniczek sie udał z Pani przepisu. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Może być Presydint wiaderku kilowy. Mi sie udało ciacho tobie tez sie uda na tym serku

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile gram mają mieć budynie ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 40 gram jest w jednym opakowaniu razem 2 budynie do sernika bez cukru mają być budynie

      Usuń
  6. P0 40 gram bez dodatku cukru mają być budynie

    OdpowiedzUsuń
  7. Będe próbować na niedziele tylko nie wiem jakiego użyć sera aby wyszedł dobry prosze o odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
  8. Witam właśnie go zrobiłam włożyłam do lodówki i.... zorientowałam się że nie dałam tej łyżki mąki ziemniaczanej mam nadzieję że bez niej też się uda dziekuje i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Ja też zapomniałam dać mąki ziemniaczanej. Boję się, że się nie uda. Udało się Pani?

      Usuń
  9. Nie ma w przygotowaniu mąki ziemniaczanej kiedy ja dodać rozumiem że do mleka z budynkami?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak do mleka z budyniami i trzeba doładnie wymieszać.

      Usuń
  10. Cieszę się że przypadkiem trafiłam na Pani kanał. Dziękuję za ciekawy przepis, pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  11. Właśnie skończyłam robić serniczek, za chwilę wstawię go na noc do lodówki . Nie mogę się już jutra doczekać, dziękuję i pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń
  12. Właśnie jemy serniczek, jest przepyszny. Kupiłam ser w wiaderku w Biedronce z brzoskwiniami i te malutkie tyci kawałeczki sprawiły że jeszcze smak się podkręcił. Polecam i dziękuję.

    OdpowiedzUsuń
  13. Witam. A czy można dodać zwykły twaróg (nie z wiaderka) i zmiksować na gładką masę? Chciałabym,żeby ciasto było możliwie najbardziej serowe. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  14. Mój sernik się tak ładnie nie zastygł, a biszkopty bardzo namiekly i nie wiem czy to wina sera? Użyłam sera President

    OdpowiedzUsuń
  15. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń