PULPETY Z INDYKA W SOSIE GRZYBOWYM + FILMIK

6 wrz 2019
data:post.title
Pulpety z indyka z kaszą i sosem ze świeżych grzybów to pyszne połączenie. Pulpety przygotowałam na parze przez to są dużo zdrowsze niż smażone w tłuszczu. Całe danie przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. 
Link do producenta Thermomastera II -KALORIK
Aplikacja na telefon z przepisami do robota APLIKACJA FLAVIO


SKŁADNIKI : 
  • 200 g kaszy 
  • 300 g grzybów
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju
  • 150 ml śmietany 30 % 
  • sól, pieprz, jarzynka do smaku 
  • natka pietruszki
  • mąka z wodą do zagęszczenia sosu
                                                                      PULPETY : 
  • 500 g mięsa z indyka 
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko 
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól do smaku  
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Do dzbana robota wlewamy wodę, solimy, podgrzewamy. Wkładamy koszyczek z 2 woreczkami kaszy, gotujemy 15 minut /o 1.
  2. Kaszę odcedzamy. 
  3. Mięso przekładamy do czystego dzbana łącznie z jajkiem i przyprawami, miksujemy 20 s/o8-10. Zmielone wyjmujemy na talerz i formujemy pulpeciki. 
  4. Do czystego dzbana wkładamy cebulę, miksujemy 10 s/o 8. Ostrze wyjmujemy i wkładamy mieszadło. Następnie dodajemy pokrojone grzyby. 
  5. Dodajemy olej, jarzynkę, sól, pieprz i podsmażamy 10 m/o 1. Wlewamy wodę około 0,5 litra i gotujemy około 20 minut. Na górę dzbana wkładamy weronę i układamy pulpeciki. Zakrywamy pokrywką. 
  6. Weronę zdejmujemy, pulpety ściągamy na talerz. Do sosu wlewamy śmietanę i zasklepkę. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy. 
  7. Na talerz nakładamy kaszę, pulpety, i polewamy sosem. 
  8. Danie jest pyszne :) 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ; 



 

Publikowanie komentarza