Śledzie w sosie musztardowym są szczególnie smaczne, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Polecam przepis.
SKŁADNIKI :
- 1 kg matiasów
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżki, gęstej śmietany 18 %
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- 3 łyżeczki musztardy francuskiej
- Śledzie nalerzy wymoczyć w zimnej wodzie około 2 godzin. Następnie je odcedzamy.
- Cebulę kroimy w kostkę a śledzie w centymetrowe kawałki.
- Do miski dodajemy śmietanę, dodajemy musztardy, majonez, ocet, cukier i dokladnie mieszamy. Sos wlewamy do śledzi i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy je do słoików lub miseczki i przechowujemy w chłodnym miejscu.
- Po kilku godzinach są gotowe do jedzenia.
- Smacznego .
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz