Ptysie zawsze się sprawdzają na przyjęciach i nie tylko. Można je przygotować na słodko lub słono. Dzisiaj ptysie firmy BRZEŚĆ zagościły u mnie na stole z trzema farszami, wyszły rewelacyjne, polecam.
SKŁADNIKI :
- 2 opakowania ptysiów firmy BRZEŚĆ
- 700 g kremowego twarożku naturalnego
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
- 1 czerwona, świeża papryka
- 1 pęczek koperku
- 100 g szynki w kawałku
- Ptysie przecinamy ostrym nożem na pół.
- Twarożek dzielimy na trzy części, każdą doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Do jednej części dodajemy drobniutko pokrojony koperek i mieszamy.
- Do drugiej części dodajemy paprykę w proszku słodką i ostrą oraz drobniutko pokrojoną paprykę, mieszamy.
- Do trzeciej części dodajemy startą na tarce szynkę i mieszamy.
- Ptysie nadziewamy różnymi farszami i układamy na podłużnym talerzu.
- Podajemy od razu lub schłodzone, smacznego.
Polecam produkty firmy Brześć ;
Prześlij komentarz