PTYSIE NADZIEWANE NA TRZY SPOSOBY

30 gru 2020
data:post.title
Ptysie zawsze się sprawdzają na przyjęciach i nie tylko. Można je przygotować na słodko lub słono. Dzisiaj ptysie firmy BRZEŚĆ zagościły u mnie na stole z trzema farszami, wyszły rewelacyjne, polecam. 


SKŁADNIKI : 
  • 2 opakowania ptysiów firmy BRZEŚĆ
  • 700 g kremowego twarożku naturalnego 
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku 
  • 1 czerwona, świeża papryka 
  • 1 pęczek koperku 
  • 100 g szynki w kawałku
PRZYGOTOWANIE :  
  1.  Ptysie przecinamy ostrym nożem na pół. 
  2. Twarożek dzielimy na trzy części, każdą doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 
  3. Do jednej części dodajemy drobniutko pokrojony koperek i mieszamy.
  4. Do drugiej części dodajemy paprykę w proszku słodką i ostrą oraz drobniutko pokrojoną paprykę, mieszamy.
  5. Do trzeciej części dodajemy startą na tarce szynkę i mieszamy. 
  6. Ptysie nadziewamy różnymi farszami i układamy na podłużnym talerzu. 
  7. Podajemy od razu lub schłodzone, smacznego. 
         Polecam produkty firmy Brześć ; 


 

Prześlij komentarz