Śledzie z grzybami to pyszna, szybka w wykonaniu sałatka. Są smaczne, idealne na święta i nie tylko.
SKŁADNIKI :
- 700 g śledzi matiasów
- 2 słoiki grzybów marynowanych
- 2-3 cebule
- 1 pęczek natki pietruszki
- olej do podsmażenia cebuli
- sól i pierz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Śledzie należy wymoczyć w zimnej wodzie, Następnie odcedzamy je i osuszamy. Kroimy w kawałki a cebule w kostkę. Pietruszkę siekamy.
- Cebulę podsmażamy na patelni na oleju, doprawiamy solą i pieprzem.
- Grzyby odcedzamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie drobno kroimy i dokładamy do śledzi.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
- Śledzie najsmaczniejsze są na drugi dzień. Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału ;
Prześlij komentarz