Pyszne jajka nadziewane pastą z rzodkiewki i szynki podane w formie koszyczków.
SKŁADNIKI :
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 4-5 rzodkiewek
- kilka plastrów pokrojonej szynki
- odrobina tartego żółtego sera
- sól, pieprz do smaku
- 1 -2 pęczki szczypiorku
PRZYGOTOWANIE :
- Jajka obieramy i przecinamy wzdłuż. Następnie wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miski. Dodajemy również pokrojone rzodkiewki, szynkę, część szczypiorku, tarty ser, majonez i przyprawy. Wszystko mieszamy.
- Połóweczki jajek smarujemy lekko majonezem i obtaczamy brzegi posiekanym szczypiorkiem oraz nadziewamy farszem.
- Ze szczypiorku robimy uszy koszyczków.
- Jajka podajemy od razu lub chłodzone. Polecam.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Prześlij komentarz