LEMONIADA ARBUZOWO - MIĘTOWA

07.06.2015
data:post.title
Lemoniada świetnie gasi pragnienie podczas letnich i upalnych dni. Przygotowanie lemoniady zajmuje zaledwie chwilę,  jest rewelacyjna w smaku, lekko kwaskowa i orzeźwiająca. Dodatek miętowych kostek lodu świetnie podkreśla jej smak.


                                                                     SKŁADNIKI :
  • 2 litry wody
  • 4 saszetki herbaty miętowej Posti
  • 1 kg arbuza
  • 2-3 sztuki kiwi 
  • spora garść mięty, pokrojona
  • plasterki limonki lub cytryny do lemoniady
  • 2 łyżki miodu
                                                               PRZYGOTOWANIE : 

Wodę zagotowujemy, robimy mocny napar miętowy, po ostudzeniu przelewamy do woreczków na lód i zamrażamy. Najlepiej kostki lodowe, miętowe przygotować dzień wcześniej.
Miąższ z arbuza (bez pestek) dokładnie miksujemy blenderem, kiwi obieramy i również mielimy w osobnym naczyniu.
Szklanki zapełniamy miętowymi kostkami lodu, dodajmy odrobinę miodu, wlewamy mus z kiwi i arbuza, dodajemy plasterki limonki i kiwi oraz listki mięty. Resztę kostek przekładamy do dzbanka z listkami mięty. Lemoniadę podajemy od zaraz. Smacznego.



Przepis na ziołowe orzeźwienie


3 komentarze

  1. wygląda przepysznie :) idealne na upalne dni

    Zapraszam do siebie na Brownie z kaszy jaglanej!
    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudownie orzeźwiająca :)

    OdpowiedzUsuń