SKŁADNIKI :
- 2 litry wody
- 4 saszetki herbaty miętowej
- 1 kg arbuza
- 2-3 sztuki kiwi
- spora garść mięty, pokrojona
- plasterki limonki lub cytryny do lemoniady
- 2 łyżki miodu
PRZYGOTOWANIE :
Wodę zagotowujemy, robimy mocny napar miętowy, po ostudzeniu przelewamy do woreczków na lód i zamrażamy. Najlepiej kostki lodowe, miętowe przygotować dzień wcześniej.
Miąższ z arbuza (bez pestek) dokładnie miksujemy blenderem, kiwi obieramy i również mielimy w osobnym naczyniu.
Szklanki zapełniamy miętowymi kostkami lodu, dodajmy odrobinę miodu, wlewamy mus z kiwi i arbuza, dodajemy plasterki limonki i kiwi oraz listki mięty. Resztę kostek przekładamy do dzbanka z listkami mięty. Lemoniadę podajemy od zaraz. Smacznego.
Ale musi być pyszna!
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :) idealne na upalne dni
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na Brownie z kaszy jaglanej!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :)
Cudownie orzeźwiająca :)
OdpowiedzUsuń