SAŁATKA Z KALAFIORA, OGÓRKÓW MAŁOSOLNYCH I KOPERKU

24.06.2015
data:post.title
Dzisiaj coś banalnie prostego i smacznego, sałatka z kalafiora i pysznych ogóreczków małosolnych. Podałam ją do pieczonego mięsa, jednak smakuje znakomicie zjadana również sama.


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • 1 mały kalafior
  • 3-4 ogórki małosolne 
  • 1 pomidor
  • 1 mała papryka żółta lub czerwona
  • koperek, drobno pokrojony 
  • 1-2 duże łyżki majonezu 
  • sól, pieprz do smaku
                                                             PRZYGOTOWANIE : 

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie na półmiękko, nie może się rozpadać ( ja gotowałam kalafiora na parze ). Odcedzamy, studzimy i rozrywamy na mniejsze kawałki. Ogórka, pomidora i paprykę kroimy w kostkę.
Do miski przekładamy kalafiora, pokrojone warzywa oraz koperek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez i mieszamy.
Sałatka świetnie pasuje do pieczonych i grillowanych mięs.
Smacznego.



1 komentarz