SKŁADNIKI :
- 4 grubsze plastry schabu
- 1 mała kiełbasa
- 1 mała marchew
- kawałek pora
- garść tartego sera żółtego
- 2-3 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 łyżki sosu barbecue
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki wody
- sól i pieprz opcjonalnie
- 1/2 łyżeczki kolendry utartej w moździerzu
PRZYGOTOWANIE :
Plastry schabu myjemy i osuszamy, przecinamy każdy kotlet wzdłuż, nie do końca, tworząc kieszeń. Kotlety nacieramy marynatą, pozostawiamy na około 1-2 godziny aż mięso najdzie.
Marchew oraz ser ścieramy na tarce jarzynowej, kiełbasę i por drobno kroimy, mieszamy farsz. Każdy kotlet schabowy nadziewamy ( tyle ile wejdzie farszu ) i spinamy u góry wykałaczką.
Pieczemy z jednej i drugiej strony po kilka minut aż ser się rozpuści a mięso będzie wypieczone.
Prześlij komentarz