NADZIEWANE PLASTRY SCHABU Z GRILLA

19.06.2015
data:post.title
Mięso na grillu można przygotować na wiele sposobów, dzisiaj pomysł na schab nadziewany warzywami, serem i kiełbasą.


                                                                          SKŁADNIKI : 

  • 4 grubsze plastry schabu
  • 1 mała kiełbasa
  • 1 mała marchew
  • kawałek pora
  • garść tartego sera żółtego
  • 2-3 łyżki kukurydzy z puszki
                                                                         MARYNATA : 
  • 2 łyżki sosu barbecue
  • 4 łyżki oleju
  • 4 łyżki wody
  • sól i pieprz opcjonalnie
  • 1/2 łyżeczki kolendry utartej w moździerzu
                                                                   PRZYGOTOWANIE : 

Składniki sosu mieszamy w miseczce aż dobrze się połączą, powstanie gęsta marynata.
Plastry schabu myjemy i osuszamy, przecinamy każdy kotlet wzdłuż, nie do końca, tworząc kieszeń. Kotlety nacieramy marynatą, pozostawiamy na około 1-2 godziny aż mięso najdzie.
Marchew oraz ser ścieramy na tarce jarzynowej, kiełbasę i por drobno kroimy, mieszamy farsz. Każdy kotlet schabowy nadziewamy ( tyle ile wejdzie farszu ) i spinamy u góry wykałaczką.
Pieczemy z jednej i drugiej strony po kilka minut aż ser się rozpuści a mięso będzie wypieczone.



Prześlij komentarz