KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

24.05.2016
data:post.title
Kabanosy w cieście francuskim to pyszna i szybka przekąska. Świetnie się sprawdzają na różnego rodzaju imprezach. Podajemy je na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • 300 g pieczonych kabanosów Henryk Kania 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 rozmącone jajko
  • czarnuszka do posypania
                                                               PRZYGOTOWANIE : 
  1. Kabanosy jeżeli są bardzo długie przecinamy na pół.
  2. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na 0,5 cm paski, tyle ile mamy kiełbasek.
  3. Piekarnik nagrzewamy do 200 *C.
  4. Kabanosy owijamy paskami ciasta i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką.
  6. Pieczemy około 5 minut aż ładnie się ciasto zarumieni.
  7. Przekąski podajemy z sosem na ciepło lub zimno.
  8. Smacznego.



2 komentarze

  1. Bardzo fajna przekąska! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajna i wizualnie ciekawa przekąska:-) Do piwka będzie jak znalazł:-)

    OdpowiedzUsuń