SKŁADNIKI :
- 6-8 kotletów ze schabu
- 200 g sera goudy
- kilka ogórków konserwowych
- sól, pieprz, papryka do smaku
- 2 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE :
- Kotlety rozbijamy cienko, doprawiamy do smaku z każdej strony.
- ser i ogórki kroimy w słupki o grubości około 0,5 cm.
- Na każdy kotlet kładziemy po dwa kawałki sera i kawałek ogórka,
- Zwijamy dewolaje, podwijając końcówki kotleta do środka.
- Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż ładnie się zarumienią.
- Podajemy ciepłe z dodatkami, smacznego.
Uwielbiam dewolaja! W Lublinie jest typowym daniem niedzielnym :)Polecam blog pełen zdrowej inspiracji http://kcalmar.com/blog/
OdpowiedzUsuńPani Mariolu przepis z pewnością jest pyszny i danie przez Panią zaserwowane jest pyszne. Niestety nie jest to kotlet de volaille. De Volaille charakteryzuje się tym, że jego nadzieniem jest masło, czosnek oraz natka pietruszki. Wszelkie kotlety z nadzieniem z sera są już kotletami wiedeńskimi, choć to z powodu ogórka też pod Wiedeński też się nie łapie. Danie zaproponowane przez Panią jest po prostu roladką ze schabu z nadzieniem z goudy i ogórka konserwowego.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie:
https://kuchniavege.wordpress.com/