QUICHE Z KABANOSAMI I BROKUŁEM

22 maj 2016
data:post.title
Quiche to nic innego jak słynna wytrawna, tarta znana również jako placek lotaryński. Tarta przygotowana jest na kruchym spodzie, wypełniona masą jogurtowo - jajeczną z brokułem i pysznymi kabanosami ''Maestro Henryk Kania''. Quiche podajemy na ciepło lub zimno.


                                                                 Składniki ciasta :
  • 200 g margaryny
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 jako
  • sól do smaku
                                                                           Farsz : 
  • 200 g kabanosów pieczonych Henryk Kania
  • 1 mały brokuł ugotowany na parze
  • 1 czerwona cebula
  • 3 jajka
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 100 ml śmietany 18 %
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g sera żółtego
  • papryka konserwowa do smaku
                                                                     Przygotowanie : 
  1. Składniki ciasta zagniatamy na jednolite, kruche ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. 
  2. Jogurt, jajka i śmietanę dokładnie mieszamy. dodajemy przeciśnięty czosnek, starty ser, sól i pieprz. 
  3. Zimne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Na ciasto rozkładamy kawałki brokuła, pokrojone kabanosy, cebule w talarkach oraz kawałki papryki. 
  4. Całość zalewamy masą jajeczną i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 40 minut. 
  5. Tartę podajemy pokrojoną na kawałki, na ciepło lub zimno. 





1 komentarz

  1. Pychotka cala rodzina sie zajadala :) Pozdrawiam serdecznie i próbuje nastepnych przepisow :)

    OdpowiedzUsuń