- 200 g margaryny
- 300 g mąki pszennej
- 1 jako
- sól do smaku
Farsz :
- 200 g kabanosów pieczonych Henryk Kania
- 1 mały brokuł ugotowany na parze
- 1 czerwona cebula
- 3 jajka
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 100 ml śmietany 18 %
- sól, pieprz do smaku
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sera żółtego
- papryka konserwowa do smaku
Przygotowanie :
- Składniki ciasta zagniatamy na jednolite, kruche ciasto. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy na 1 godzinę do lodówki.
- Jogurt, jajka i śmietanę dokładnie mieszamy. dodajemy przeciśnięty czosnek, starty ser, sól i pieprz.
- Zimne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę na tartę. Na ciasto rozkładamy kawałki brokuła, pokrojone kabanosy, cebule w talarkach oraz kawałki papryki.
- Całość zalewamy masą jajeczną i zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 40 minut.
- Tartę podajemy pokrojoną na kawałki, na ciepło lub zimno.
Pychotka cala rodzina sie zajadala :) Pozdrawiam serdecznie i próbuje nastepnych przepisow :)
OdpowiedzUsuń