SKŁADNIKI :
- kilka placków tacos z tego przepisu placki tacos
 - 1 duża pierś z kurczaka
 - 1 czerwona papryka
 - sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki oleju
 
                                                                         SOS  : 
- 1 puszka pomidorów
 - 1/2 puszka czerwonej fasoli
 - 1/2 puszka kukurydzy
 - sól, pieprz, cukier do smaku
 - 3 ząbki czosnku,
 - chilli w proszku do smaku
 
                                                                   DODATKOWO : 
- sos czosnkowy
 - kapusta pekińska, poszatkowana
 - kolendra lub natka pietruszki do posypania
 - czerwona cebula pokrojona w talarki
 
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
- Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku przyprawami i mieszamy.
 - Paprykę drobno kroimy, następnie na patelni rozgrzewamy olej i podpiekamy mięso z papryką, oraz przeciśniętym czosnkiem. Mieszamy do momentu aż mięso się upiecze oraz odparowania płynów.
 - Składniki sosu przekładamy do garnka, doprawiamy do smaku, gotujemy aż sos zgęstnieje. Jeżeli chcemy aby był ostry dosypujemy chilli.
 - Placki przed podaniem lekko podgrzewamy, smarujemy sosem, na to kładziemy porcję mięsa, kapustę pekińską, cebulkę czerwoną, polewamy odrobiną sosu czosnkowego i posypujemy kolendrą. Podajemy, smacznego.
 








Bardzo smaczna wersja :)
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJE I POLECAM :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPrzepraszam, usunął mi się komentarz nie chcąco, tacos wychodzi okoo 30 sztuk, farszu starczy na 10-15 tacos
UsuńDziękuje za odpowiedz😊
UsuńPięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń