Zupa porowo - serowa jest bardzo pyszna, sycąca i szybka w przygotowaniu. Mięso mielone świetnie się do niej nadaje a serek kremowy podnosi smak całej zupie.
SKŁADNIKI :
- 300 g mięsa mielonego
- 3-4 spore pieczarki, pokrojone
- 1 marchewka, pokrojona w kostkę
- 1 spory por, bez zielonych liści
- 1 cebula, obrana i pokrojona w kostkę
- 1 kostka rosołowa
- 1.5 l bulionu
- sól, pieprz do smaku
- 1 liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach ( opcjonalnie )
- 3 łyżki oleju
- 200 g serka topionego kremowego
- natka pietruszki
- parmezan do posypania
- Do garnka przekładamy mięso, cebulę, marchew, liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach, wlewam olej i chwilkę podpiekamy, ciągle mieszając.
- Wlewamy bulion i dodajemy kostkę rosołową. Po zagotowaniu dodajemy pieczarki i pokrojony drobno por. Gotujemy około 15 minut.
- Następnie do zupy dodajemy serek topiony. Mieszamy aż serki się rozpuszczą, zakręcamy gaz.
- Zupę przed podaniem posypujemy natka pietruszki i tartym parmezanem.
- Podajemy ciepłą z pieczywem. Smacznego.
- Zupa jest bardzo smaczna, sycąca i aromatyczna.
Zapraszam do obejrzenia filmiku ;
Prześlij komentarz