Pierś z kurczaka, ananasa i sera to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.
Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku.
SKŁADNIKI :
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 jajka
- mąką do obtoczenia kotletów
- sól, papryka do smaku
- olej do smażenia
DODATKOWO:
- 1 pomidor
- kilka plastrów ananasa
- 100 g sera z pleśnią
- dowolna sałatka
PRZYGOTOWANIE :
- Każdą z piersi przecinamy na pół i rozbijamy, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na oleju, z jednej i drugiej strony na złoto.
- Blaszkę od piekarnika smarujemy oliwą, układamy na niej kotlety na które kładziemy po plastrze pomidora, ananasa i posypujemy pokruszonym serem bluee.
- Zapiekamy 15 minut aż ser się rozpuści.
- Kotlety podajemy z ryżem i dowolną surówką.
- Smacznego.
Prześlij komentarz