KOTLET PO HAWAJSKU I SEREM BLUEE

10 sie 2017
data:post.title
Pierś z kurczaka, ananasa i sera to świetna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. Mięso panierujemy w mące, następnie kładziemy na niego pomidora, ananasa i ser tym razem bluee.
      Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku. Podajemy z ulubioną sałatką. Danie jest               bardzo smaczne a ser nadaje wyrazistego smaku.


SKŁADNIKI :
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • mąką do obtoczenia kotletów
  • sól, papryka do smaku
  • olej do smażenia
DODATKOWO:
  • 1 pomidor
  • kilka plastrów ananasa
  • 100 g sera z pleśnią
  • dowolna sałatka 
PRZYGOTOWANIE :
  1. Każdą z piersi przecinamy na pół i rozbijamy, doprawiamy do smaku. Następnie panierujemy w jajku i mące, smażymy na oleju, z jednej i drugiej strony na złoto.
  2. Blaszkę od piekarnika smarujemy oliwą, układamy na niej kotlety na które kładziemy po plastrze pomidora, ananasa i posypujemy pokruszonym serem bluee.
  3. Zapiekamy 15 minut aż ser się rozpuści.
  4. Kotlety podajemy z ryżem i dowolną surówką.
  5. Smacznego.  



 

Prześlij komentarz