Pasta z makreli z dodatkiem twarogu i warzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi.
SKŁADNIKI :
- 1 wędzona makrela
- 2 ogórki kiszone
- 1 mała papryka czerwona
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 200 g chudego twarogu
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 1 duża łyżka ostrego ketchupu
- sól, pieprz do smaku
- liście salaty do podania
PRZYGOTOWANIE :
- Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy szkielet i mielimy ją z twarogiem w maszynce do mięsa.
- Ogórki, szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem.
- Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego.
Bardzo fajna ta pasta :-)
OdpowiedzUsuń