DIETETYCZNA PASTA Z MAKRELI + FILMIK

17 sie 2017
data:post.title
Pasta z makreli z dodatkiem twarogu i warzyw jest pastą bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu. W dodatku jest dietetyczna i lekka. Najlepiej jeść ją z ciemnym pieczywem lub plackami otrębowymi. 


SKŁADNIKI : 
  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 200 g chudego twarogu
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1 duża łyżka ostrego ketchupu
  • sól, pieprz do smaku 
  • liście salaty do podania
                                                                PRZYGOTOWANIE : 
  1. Makrelę obieramy ze skóry, wyciągamy szkielet i mielimy ją z twarogiem w maszynce do mięsa. 
  2. Ogórki, szczypiorek, paprykę drobno kroimy i dodajemy do pasty, łącznie z przecierem, ketchupem i przyprawami. Pastę dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. 
  3. Pastę nakładamy na liście sałaty lub podajemy do pieczywa, resztę chłodzimy. Smacznego. 
               Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 




 

1 komentarz