PATELNIE TYTANOWE FIRMY - WOLL

19 sie 2017
data:post.title
Dobra patelnia w kuchni to podstawa, nie wyobrażam sobie upiec dietetyczne naleśniki, klopsiki, placuszki bez takiego naczynia. Od kiedy mam Patelnię tytanową firmy Woll , ze specjalną, szlachetną powłoką -ceramika tytanowa -zapewniająca nieprzywieralność, oraz odporność na zarysowania, gotowanie stało się o wiele przyjemniejsze.
Na patelni przygotowuję takie potrawy jak fit burgery, naleśniki, placuszki, zapiekanki, bez użycia tłuszczu. W dodatku do mycia nie używam płynu, polewam ją wodą, chwilkę czekam, przecieram miękką ściereczką, pukam i gotowe. Nie wyobrażam sobie teraz nie mieć patelni tytanowej Osobiście bardzo wam wszystkim ją polecam.
Można ją nabyć w sklepie internetowy patelnie-tytanowe.pl
Satysfakcja gwarantowana -  Każdy produkt renomowanej firmy jest starannie wybrany. Pochodzi bezpośrednio od niemieckiego producenta firmy WOLL Cookware GmbH. W ofercie znajdziemy tylko oryginalne produkty. Naczynia SZAFIR - charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu- właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem.
Dla każdego kto zrobi zakupy w sklepie patelnie-tytanowe.pl w terminie 19.08.2017 - 17.08.2017 przewidziano  Kod  MARIOLA15 – jest to – 15% na cały koszyk.

Pokrótce przedstawię ile zastosowań ma patelnia która będzie służyć mi przez wiele lat.
Ciasto piekło się na patelni,  w piekarniku 15 minut, wyszło rewelacyjne i nie przywarło do dna ani boków patelni. 
                                                      Patelnie tytanowe Woll szafir

                         LETNIE CIASTO FRANCUSKIE Z MASĄ SEROWĄ I JAGODAMI 

                                                                      SKŁADNIKI : 
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 300 g kremowego twarożku
  • 100 ml śmietany 30 %
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 150 g jagód
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier puder do posypania oraz listki mięty
                                                                 PRZYGOTOWANIE :
  1. Ciasto rozwijamy, układamy na patelni.
  2.  Twarożek miksujemy z cukrem, jajkami, śmietaną, mąką i częścią jagód. Wylewamy na ciasto.
  3. Patelnię tytanową z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 % C i  pieczemy 15 minut. 
  4. Wyjmujemy i studzimy. Przekładamy tartę na talerz, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
  5. Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało na talerz.
                                                      Patelnie tytanowe linia Woll diamond

 DIETETYCZNA PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SZPINAKIEM 




                                                                     SKŁADNIKI :
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 150 g świerzego szpinaku
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 g twarogu typu włoskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka kropel oliwy
                                                              PRZYGOTOWANIE :
  1. Piersi myjemy, nacinamy na grzbiecie, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Szpinak przekładamy na patelnie, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokruszony twarożek. Wszystko podpiekamy na kilku kroplach oliwy do momentu aż szpinak zmięknie.
  3. W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie.
  4. Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa firmy Woll idealnie rozkłada ciepło, oraz podczas pieczenia wytwarzają się naturalne soki.
  5. Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami.
  6. Smacznego.
ZALETY TEJ PATELNI SĄ DUŻE :
  •  nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, indukcji również
  • stabilny materiał mimo, iż patelnia nie jest bardzo ciężka, bardzo wygodna w użyciu
  • specjalna powierzchnia zapobiegająca przywieraniu
  •  odporność na ścieranie i zarysowania, w przypadku uszkodzenia powłoki, patelnię można dalej używać
  • łatwe czyszczenie, wystarczy opłukać gorącą wodą, lub chwilkę poczekać a zabrudzenia same odpadną. Następnie przetrzeć mokrym ręcznikiem papierowym
  • można  zmywać w zmywarce
  •  smażenie bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością
  • wytrzymałość wszystkich elementów na wysoką temperaturę do 250 ºC, można piec w piekarniku
  • 25 lat gwarancji na równość dna
  • 2 lata gwarancji na powłokę i uchwyty
  • w sumie patelnia niezniszczalna
  • gorąco ją wszystkim polecam


 


2 komentarze

  1. myślałam, że taka patelnia nie różni się od zwykłych tańszych ale ona jest absolutnie rewelacyjna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Patelnia jest rewelacyjna, długo trzyma ciepło, jak termos. W dodatku czas pieczenia jest krótszy niż na zwykłej patelni :)

      Usuń