Dobra patelnia w kuchni to podstawa, nie wyobrażam sobie upiec dietetyczne naleśniki, klopsiki, placuszki bez takiego naczynia. Od kiedy mam patelnię nieprzywierającą firmy Woll patelnie-tytanowe ze specjalną, szlachetną powłoką -ceramika tytanowa, oraz odporną na zarysowania, gotowanie stało się o wiele przyjemniejsze.
Na patelni przygotowuję takie potrawy jak fit burgery, naleśniki, placuszki, zapiekanki, bez użycia tłuszczu. W dodatku do mycia nie używam płynu, polewam ją wodą, chwilkę czekam, przecieram miękką ściereczką, pukam i gotowe. Nie wyobrażam sobie teraz nie mieć patelni do smażenia bez tłuszczu. Osobiście bardzo wam wszystkim ją polecam.
Można ją nabyć w sklepie internetowy patelnie-tytanowe.pl
Satysfakcja gwarantowana - Każdy produkt renomowanej firmy jest starannie wybrany. Pochodzi bezpośrednio od niemieckiego producenta firmy WOLL Cookware GmbH. W ofercie znajdziemy tylko oryginalne produkty. Naczynia SZAFIR - charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Patelnie do smażenia bez tłuszczu- właśnie taką wybrałam bo jest rewelacyjna pod każdym względem.
Pokrótce przedstawię ile zastosowań ma patelnia która będzie służyć mi przez wiele lat.
Ciasto piekło się na patelni, w piekarniku 15 minut, wyszło rewelacyjne i nie przywarło do dna ani boków patelni.
LETNIE CIASTO FRANCUSKIE Z MASĄ SEROWĄ I JAGODAMI
SKŁADNIKI :
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 300 g kremowego twarożku
- 100 ml śmietany 30 %
- 2 łyżki cukru
- 2 jajka
- 150 g jagód
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej
- cukier puder do posypania oraz listki mięty
PRZYGOTOWANIE :
- Ciasto rozwijamy, układamy na patelni.
- Twarożek miksujemy z cukrem, jajkami, śmietaną, mąką i częścią jagód. Wylewamy na ciasto.
- Patelnię tytanową, nieprzywierającą z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 % C i pieczemy 15 minut.
- Wyjmujemy i studzimy. Przekładamy tartę na talerz, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.
- Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało na talerz.
DIETETYCZNA PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SZPINAKIEM
SKŁADNIKI :
- 300 g piersi z kurczaka
- 150 g świeżego szpinaku
- sól, pieprz do smaku
- 100 g twarogu typu włoskiego
- 1 ząbek czosnku
- kilka kropel oliwy
PRZYGOTOWANIE :
- Piersi myjemy, nacinamy na grzbiecie, doprawiamy solą i pieprzem.
- Szpinak przekładamy na patelnie, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz pokruszony twarożek. Wszystko podpiekamy na kilku kroplach oliwy do momentu aż szpinak zmięknie.
- W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie.
- Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa Woll, do smażenia bez tłuszczu, idealnie rozkłada ciepło, wytwarzają się naturalne soki.
- Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami.
- Smacznego.
ZALETY TEJ PATELNI SĄ DUŻE :
- nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, indukcji również
- stabilny materiał mimo, iż patelnia nie jest bardzo ciężka, bardzo wygodna w użyciu
- specjalna powierzchnia zapobiegająca przywieraniu
- odporność na ścieranie i zarysowania, w przypadku uszkodzenia powłoki, patelnię można dalej używać
- łatwe czyszczenie, wystarczy opłukać gorącą wodą, lub chwilkę poczekać a zabrudzenia same odpadną. Następnie przetrzeć mokrym ręcznikiem papierowym
- można zmywać w zmywarce
- smażenie bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością
- wytrzymałość wszystkich elementów na wysoką temperaturę do 250 ºC, można piec w piekarniku
- 25 lat gwarancji na równość dna
- 2 lata gwarancji na powłokę i uchwyty
- w sumie patelnia niezniszczalna
- gorąco ją wszystkim polecam
myślałam, że taka patelnia nie różni się od zwykłych tańszych ale ona jest absolutnie rewelacyjna :)
OdpowiedzUsuńPatelnia jest rewelacyjna, długo trzyma ciepło, jak termos. W dodatku czas pieczenia jest krótszy niż na zwykłej patelni :)
Usuń