CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE + FILMIK

15 gru 2017
data:post.title
Chrupiące krążki cebulowe  to doskonała przekąska imprezowa. Krążki cebulki są obtoczone w cieście, bułce tartej i upieczone na oleju. Podajemy je z ulubionymi sosami.


SKŁADNIKI :
  • 1/2 szklanki mąki pszennej ( około 60-70 g)
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • niecałe pół szklanki wody
  • 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka octu
  • sól, papryka ostra do smaku
  • 2-3 duże cebule 
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • dodatkowo ketchup pikantny, sos czosnkowy 
                                                                PRZYGOTOWANIE :
  1. Cebulę obieramy, kroimy na talarki, każdy krążek rozwarstwiamy.
  2. Do miski wsypujemy mąki, przyprawy, dodajemy ocet, jajko, wodę i wyrabiamy elastyczne ciasto. 
  3. Krążki cebulowe maczamy w cieście,  następnie w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju. 
  4. Wykładamy na talerz wyłożony papierem, podajemy ciepłe z ketchupem i ulubionymi sosami.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 


 

Publikowanie komentarza