Farsz grzybowy idealnie nadaje się do uszek, pasztecików, kulebiaka itp. Niezastąpiony na święta Bożego narodzenia. Przygotowałam go z grzybów leśnych i pieczarek. Wyszedł bardzo smaczny.
SKŁADNIKI :
- 10 dkg suszonych grzybów
- 30 dkg pieczarek
- 3 cebule
- 80 g masła
- 5 łyżek oleju
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Grzyby zalewamy gorąca wodą, po namoczeniu gotujemy około 30 minut aby dobrze napęczniały i zmiękły. Odcedzamy, studzimy i dobrze wyciskamy.
- Pieczarki i cebulę drobno kroimy, grzyby najlepiej jest zmielić. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pieczarki z cebulą, sól i pieprz. podpiekamy aż zmiękną. Następnie dodajemy grzyby i wlewamy olej, ponownie podpiekamy aż płyny odparują.
- Na koniec doprawiamy farsz do smaku.
- Farsz można przygotować kilka dni wcześniej, nadaje się do mrożenia. Polecam.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńświetny i smaczny :) dziękuje
Usuń