FARSZ GRZYBOWY NA USZKA + FILMIK

14 gru 2017
data:post.title
Farsz grzybowy idealnie nadaje się do uszek, pasztecików, kulebiaka itp. Niezastąpiony na święta Bożego narodzenia. Przygotowałam go z grzybów leśnych i pieczarek. Wyszedł bardzo smaczny.


SKŁADNIKI :
  • 10 dkg suszonych grzybów
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 cebule
  • 80 g masła
  • 5 łyżek oleju
  • sól, pieprz do smaku
                                                               PRZYGOTOWANIE :
  1. Grzyby zalewamy gorąca wodą, po namoczeniu gotujemy około 30 minut aby dobrze napęczniały i zmiękły. Odcedzamy, studzimy i dobrze wyciskamy.
  2. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, grzyby najlepiej jest zmielić. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pieczarki z cebulą, sól i pieprz. podpiekamy aż zmiękną. Następnie dodajemy grzyby i wlewamy olej, ponownie podpiekamy aż płyny odparują.
  3. Na koniec doprawiamy farsz do smaku.
  4. Farsz można przygotować kilka dni wcześniej, nadaje się do mrożenia. Polecam. 
         Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ; 




 

2 komentarze