KOTLETY PO PARYSKU ZAPIEKANE Z POMIDOREM I MOZZARELLA

06.07.2013
data:post.title
Dzisiejsze kotlety troszkę inaczej niż zwykle,czyli po parysku w pysznej jajecznej panierce.Dodatek pomidora i sera wzbogacił smak mięsa które szybko zostały zjedzone:).Polecam je również na przyjęcia gdyż bardzo efektownie wyglądają a zapiec je możemy w każdej chwili.Są równie pyszne na zimo,polecam.


                                                    SKŁADNIKI :   na 6 porcji 

  • 6 średnich kotletów schabowych
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki 
  • sól,pieprz i ulubiona przyprawa do kotletów 
  • olej do smażenia 
  • 1-2 pomidory
  • 1 kulka mozzarelli Lovilio dostępnej w Lidl pokrojona w plastry 
  • 1 mała cebula drobno pokrojona
                                                   PRZYGOTOWANIE : 
Kotlety lekko rozbijamy lub cienko (ale wtedy będą duże ),przyprawiamy.Maczamy mięso w mące,rozmąconym jajku i znowu w mące.Smażymy na odrobinie oleju z obu stron na złoto.
Upieczone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego,układamy na nich po plastrze pomidora,posypujemy odrobiną cebulki a na wierzch po dwa plastry mozzarelli .Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 *C około 10 minut.
Podajemy ciepłe z ziemniakami,frytkami,surówką albo pieczywem.
Smacznego!

1 komentarz