SKŁADNIKI :
- 1 kg piersi indyczej
- 2 łyżki miodu
- 2-4 łyżek ketchupu pikantnego
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki przeciśniętego czosnku
- 1 płaska, łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- odrobina chilli w proszku
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól, pieprz do smaku
Do gotowej marynaty przekładamy kawałki mięsa, dokładnie mieszamy.
Odkładamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc, jeżeli bardzo nam się spieszy, wystarczy jedna godzina.
Patyki do szaszłyków moczymy w wodzie, nadziewamy na nie paski mięsa, grillujemy na rozgrzanym grillu po kilka minut z każdej strony, uważając aby szaszłyki się nie spiekły.
Podajemy z pieczywem i ulubioną surówką.
Smacznego.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanałau ;
Od jakiegoś czasu chodzą za mną takie szaszłyki :) Aż dostałam ślinotoku :)
OdpowiedzUsuńSą bardzo smaczne,kruche i co najważniejsze szybko się pieką :)
Usuńrewelacja:)
OdpowiedzUsuńPyszności, w taką pogodę tylko grillować, u mnie dziś grillowany indyk z serem pleśniowym i gruszką(,kuchnia lidla,), mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny pomysł szaszłyki z grilla same pyszności:) Indyk wiesz co lubię :)
OdpowiedzUsuńporywam jednego na nocną kolację ;)
OdpowiedzUsuńRobiłem - PYCHOTKA
OdpowiedzUsuń