JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ , RZODKIEWKĄ I SZCZYPIOREM

06.07.2013
data:post.title
Jajka faszerowane do fajny sposób na szybką przekąskę,do farszu dodajemy różne składniki jak chrzan,czy pieczarki jednak ja przygotowałam je z szynka,szczypiorkiem i rzodkiewką.Pysznym farszem nadziewany jajka i prosta przekąska gotowa.


                                                             SKŁADNIKI : 

  • 5 jajek
  • 10 dkg chudej szynki drobno  pokrojonej 
  • 4 rzodkiewki pokrojone w kostkę
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól,pieprz
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sałata + rzodkiewka do dekoracji 
Jajka gotujemy w wodzie na twardo,studzimy i obieramy.Kroimy każde jajko na pół,wyciągamy żółtka do miski,dodajemy do nich przyprawy,drobno pokrojony szczypiorek,szynkę,rzodkiewkę i majonez.Rozgniatamy składniki widelcem na jednolita masę.Faszerujemy masą białka,układamy na talerzu ozdabiając go sałatą i plastrami rzodkiewki.
Smacznego .


3 komentarze

  1. pyszne musiały być:) bardzo lubię połączenie jajka-szynka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię takie nadziewane jajka, najbardziej łososiem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z szynką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować, majonez używam w wersji light(z lidla), troszkę mniej kalorii :)

    OdpowiedzUsuń