Jajka faszerowane do fajny sposób na szybką przekąskę,do farszu dodajemy różne składniki jak chrzan,czy pieczarki jednak ja przygotowałam je z szynka,szczypiorkiem i rzodkiewką.Pysznym farszem nadziewany jajka i prosta przekąska gotowa.
SKŁADNIKI :
- 5 jajek
- 10 dkg chudej szynki drobno pokrojonej
- 4 rzodkiewki pokrojone w kostkę
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól,pieprz
- 2-3 łyżki majonezu
- sałata + rzodkiewka do dekoracji
Jajka gotujemy w wodzie na twardo,studzimy i obieramy.Kroimy każde jajko na pół,wyciągamy żółtka do miski,dodajemy do nich przyprawy,drobno pokrojony szczypiorek,szynkę,rzodkiewkę i majonez.Rozgniatamy składniki widelcem na jednolita masę.Faszerujemy masą białka,układamy na talerzu ozdabiając go sałatą i plastrami rzodkiewki.
Smacznego .
pyszne musiały być:) bardzo lubię połączenie jajka-szynka:)
OdpowiedzUsuńlubię takie nadziewane jajka, najbardziej łososiem:)
OdpowiedzUsuńZ szynką jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować, majonez używam w wersji light(z lidla), troszkę mniej kalorii :)
OdpowiedzUsuń