SKŁADNIKI :
- 1 główka młodej kapusty
- 1 cebula drobno pokrojona
- 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej
- 2-3 pomidory (mogą być obrane z skórki)
- 5 łyżek oleju
- sól,pieprz,słodka papryka
- 1 łyżeczka vegety
- 2 łyżki gęstego ketchupu
- 1 łyżka bułki tartej
Cebulę wrzucamy na patelnię,dokładamy kiełbasę pokrojoną na większe kawałki i smażymy aż cebula zmięknie a kiełbasa się podpiecze około 10-15 minut.Na koniec wlewamy ketchup,mieszamy i gotowe.
Kiełbasę z sosem i cebulą przekładamy do naczynia żaroodpornego,na to podpieczona kapusta i posypujemy bułką tartą.Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 *C.Kapusta zawiera dużo soku więc wytworzy się pyszny sos którym polejemy ziemniaki.
Smacznego.
Dziś w lidlu mieli niedrogą kiełbaskę śląską, kupiłam na grilla, ale taką zapiekankę też zrobię :)
OdpowiedzUsuńZgłodniałam patrząc na zdjęcia!
OdpowiedzUsuńTo musi smakować dobrze :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis:)
OdpowiedzUsuń