LEKKI DESER JOGURTOWY Z GALARETKĄ I JAGODAMI

22.07.2013
data:post.title
Deser jogurtowy,który dzisiaj zaproponuję jest bardzo prosty w zrobieniu.Dodatek jogurtu greckiego (nie śmietany)sprawił że stał się mało kaloryczny a ciasteczka owsiane i jagody podnoszą jego smak.Taki deserek,prosto z lodówki jest idealny na upalne dni.


                                SKŁADNIKI : na cztery deserki
  • 1 duży jogurt grecki 400 g
  • 1 niebieska galaretka
  • 20 dkg jagód
  • 1 cukier waniliowy
  • dowolne ciasteczka owsiane
                                  Przygotowanie :
  1. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu,część rozlewamy na dno dowolnych pucharków,odkładamy do lodówki do stężenia łącznie z drugą częścią galaretki.
  2. Jogurt mieszamy z cukrem waniliowym i jagodami,lekko je ucierając.Kilka jagód zostawiamy do dekoracji.
  3. Do pucharków nakładamy (na prawie zastygniętą galaretkę) po dwie łyżki jogurtu,na to po łyżce galaretki i znowu łyżka jogurtu.
  4. Dekorujemy pozostałymi owocami a na wierzch wciskamy ciasteczko owsiane.
  5. Desery odkładamy na dwie godziny do lodówki.
  6. Podajemy zimne.



5 komentarzy

  1. Pysznie wyglądają i te kolorki, ja dziś robiłam deserki z malinami i bio-jogurtem(z lidla), pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł. :) Ja nadal nie zaopatrzyłam się w jagody.. :O

    OdpowiedzUsuń
  3. o pyszne, a jakie kolorowe!:D
    Dziękuję za udział w jagodowo nam 5!

    OdpowiedzUsuń
  4. fajnie wygląda ten deserek ;) na pewno pyszny :)

    OdpowiedzUsuń