JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I SZYNKĄ

12 kwi 2014
data:post.title
Przepisów na jajka faszerowane jest wiele,dzisiejsza propozycja na faszerowane jajka to jedna z najprostszych i najbardziej lubianych wersji.Polecam.


                                                                SKŁADNIKI : 
  • 5 dużych jajek ugotowanych na twardo
  • 4-5 jasnych pieczarek,startych na tarce 
  • 1 łyżka oleju
  • 10 dkg szynki startej na tarce lub drobno pokrojonej
  • 3 rzodkiewki 
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku 
  • 2 łyżki majonezu Mikado z Lidla 
  • sól,pieprz do smaku
                                                        PRZYGOTOWANIE : 

Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki.Ostrożnie wyjąć żółtka,przełożyć je do miseczki.
Pieczarki podpiekamy na łyżce oleju,do momentu aż odparują całe płyny.Pieczarki studzimy,dokładamy do miseczki łącznie z startą rzodkiewką,majonezem,szczypiorkiem,szynką i przyprawami.Wszystko dokładnie ucieramy widelcem aż składniki się połączą.
Miseczki z białek napełniamy farszem,ja użyłam do napełniania szprycy.
Posypujemy szczypiorkiem lub rzeżuchą.Podajemy schłodzone.



Jajka na Wielkanoc

3 komentarze

  1. Uwielbiam takie jajka, moja Mama zawsze robiła podobne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, mniam, też takie lubię, zapraszam do siebie na jajka z łososiem (,kuchnia lidla,), pycha :)

    OdpowiedzUsuń