JAJKA ZAPIEKANE W SZYNCE

02.04.2014
data:post.title
Bardzo fajna przekąska z jajek i szynki,idealna na śniadanie,do zupy lub przystawkę.Wykonanie bardzo szybkie a efekt rewelacyjny.


                                                                       SKŁADNIKI : 
  • 6 jajek 
  • 6 plastrów okrągłej szynki 
  • oliwa do wysmarowanie foremek
  • 3 plastry boczku,pokrojone w drobną kostkę
  • sól do smaku
  • szczypiorek do posypania
                                                               PRZYGOTOWANIE : 

Za pomocą pędzelka smarujemy oliwą formy na muffiny z 6 wgłębieniami.Wewnątrz formy układamy po 1 plasterku szynki,tak aby przykrywał on dno oraz boki foremki (ja użyłam na każdą formę po dwa małe plastry szynki ).
Do naszych foremek wyłożonych szynką wbijamy po jednym jajku,wierzch jajek posypujemy boczkiem,lekko solimy do smaku.
Zapiekamy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.Upieczone jajka przekładamy na talerz,posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego.



3 komentarze

  1. Pycha, super wyglądają, można dodać jescze kiełki lub rzeżuchę, ja dzisiaj też szukam pyszności w ,kuchni Lidla,

    OdpowiedzUsuń
  2. Super blog super przepisy!!! Zapraszam na swojego bloga sweetblog99.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń