SKŁADNIKI :
- 5 dużych jajek ugotowanych na twardo
- 4-5 jasnych pieczarek,startych na tarce
- 1 łyżka oleju
- 10 dkg szynki startej na tarce lub drobno pokrojonej
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu Mikado z Lidla
- sól,pieprz do smaku
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki.Ostrożnie wyjąć żółtka,przełożyć je do miseczki.
Pieczarki podpiekamy na łyżce oleju,do momentu aż odparują całe płyny.Pieczarki studzimy,dokładamy do miseczki łącznie z startą rzodkiewką,majonezem,szczypiorkiem,szynką i przyprawami.Wszystko dokładnie ucieramy widelcem aż składniki się połączą.
Miseczki z białek napełniamy farszem,ja użyłam do napełniania szprycy.
Posypujemy szczypiorkiem lub rzeżuchą.Podajemy schłodzone.
Uwielbiam takie jajka, moja Mama zawsze robiła podobne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńMniam, mniam, też takie lubię, zapraszam do siebie na jajka z łososiem (,kuchnia lidla,), pycha :)
OdpowiedzUsuńz pieczareczkami najlepsze :)
OdpowiedzUsuń