SKŁADNIKI :
- 500 g mięsa łopatki wieprzowej
- 150 g przecieru pomidorowego 30%
- 20 dkg pieczarek
- 1 cebula
- 2 szklanki wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 ząbek czosnku,przeciśnięty przez praskę
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka fasolki czerwonej w puszce
- sól,pieprz do smaku
- szczypta chilli,słodkiej papryki,oregano i kminku
- 2 łyżki oleju
Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i przecier pomidorowy.Gotujemy do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania dodajemy fasolkę z zalewą,odcedzoną kukurydzę i przeciśnięty czosnek.Gulasz doprawiamy do smaku,jeżeli chcemy ostrzejszy dodajemy więcej chilli.Gulasz wychodzi gesty i bardzo smaczny.
Polecam podac go do ryżu.
Smacznego.
Pycha, lubię takie syte zupki, polecam również gulasz z kminkiem i pieczoną papryką ,kuchnia Lidla, jest również pyszny.
OdpowiedzUsuń