SKŁADNIKI :
- 150 g pszenicy durum ugotowanej
- 170 g filetu z makreli GRALL w sosie musztardowo-chrzanowym
- 1 pęczek rzodkiewki
- 2 ogórki małosolne
- 1 pomidor
- 1 łyżka soku z cytryny
- dowolne kiełki
- szczypiorek, koperek do smaku
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE :
Kaszę gotujemy do miękkości, aż napęcznieje i wchłonie cały płyn. Rzodkiewkę, ogórki i pomidora kroimy w kostkę. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. W miseczce mieszamy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Makrelę odcedzamy z nadmiaru zalewy.
Na półmisku układamy plasterki rzodkiewek, na to sałatkę z kaszy bulgur a na środek rozkładamy filety z makreli. Po bokach rozkładamy dowolne kiełki. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzoną.
Smacznego.
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNajlepsza kasza : d
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
muuooaa.blogspot.com