SKŁADNIKI :
- 150 g kiełbasy chorizo
- 300 g chudej wieprzowiny
- 1 puszka pomidorów
- 1/2 puszki białej fasolki
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 2 litry bulionu
- 4 ziemniaki
- włoszczyzna ( marchew, pietruszka, kawałek selera )
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach
- sól, pieprz słodka i ostra papryka w proszku do smaku
- kilka podpieczonych krewetek
PRZYGOTOWANIE :
Krewetki wcześniej podpieczone i doprawione ziołami ( papryką, czosnkiem, kolendrą ) nabijamy na patyczki i podajemy do zupy. Smacznego.
Wygląda wspaniale, nie jadłam jeszcze kiełbaski chorizo :)
OdpowiedzUsuńDziękuje, zupka jest bardzo smaczna :)
UsuńWygląda pysznie :) Chętnie bym się wprosiła na degustację ;-)
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńW takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)