JAJKA FASZEROWANE NA 3 SPOSOBY + FILMIK

12 kwi 2019
data:post.title
Jajka faszerowane to świetna przekąska. Sprawdzają się na przyjęciach, świętach i w codziennym jadłospisie. Są smaczne i chętnie zjadane. Dzisiaj przepis na jajka z trzema farszami. Polecam. 


SKŁADNIKI :
  • 10-15 jajek
  • 100 g szynki wędzonej lub konserwowej
  • 200 g pieczarek
  • 100 g łososia wędzonego lub z puszki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki majonezu
                                                            PRZYGOTOWANIE :
  1. Jajka gotujemy, obieramy, przecinamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
  2. Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, przekładamy do garnuszka z odrobiną oleju, solą i pieprzem. Podpiekamy do momentu aż płyny całkowicie odparują.
  3. Szynkę, ogórki, szczypior i łososia drobno kroimy.
  4. Do żółtek dodajemy przyprawy i majonez, dokładnie ucieramy. Następnie masę dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy szynkę, część ogórka i szczypior, do drugiej dajemy pieczarki i szczypior. Do trzeciej dodajemy łososia, ogórka i szczypior.
  5. Do każdej masy dodajemy przyprawy do smaku i po łyżeczce majonezu, dokładnie mieszamy.
  6. Połówki jajek napełniamy masami, następnie posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy według uznania.
  7. Jajka nadziewane podajemy od zaraz lub schłodzone.
                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;




 

2 komentarze