PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KIEŁBASKAMI I PIECZARKAMI + FILMIK

18 kwi 2019
data:post.title
Paszteciki z kiełbaskami i nadzieniem pieczarkowo- serowym, to smaczna przekąska. Idealne do pracy, na śniadanie itp. Smaczne na ciepło i zimno, polecam. 


SKŁADNIKI : 

  • 550 g mąki pszennej 
  • 50 g świeżych drożdży
  • 200 ml mleka 
  • 1 jajko
  • 80 ml oleju
  • 50-80 ml wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
                                                                    FARSZ : 
  • 500 g kiełbasek pysznych lub innych
  • 250 g pieczarek podsmażonych
  • sól, pieprz do smaku
  • 100 g sera tartego 
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 jako do posmarowania pasztecików
  • sezam do posypania 
                                                              PRZYGOTOWANIE :
  1. Drożdże mieszamy z odrobiną mleka, wlewamy je do misy robota. Dodajemy jajko, olej, mleko, wodę cukier, sól i mąkę. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Nakrywamy je ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia.
  2. Pieczarki ścieramy na tarce jarzynowej, doprawiamy solą i pieprzem, podpiekamy na odrobinie oleju aż płyny odparują. Studzimy, do pieczarek dodajemy ser i ketchup, mieszamy.
  3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę, ponownie zagniatamy. Rozwałkowujemy na podłużne pasy na które nakładamy masę pieczarkową i kiełbaski w małych odstępach. Przecinamy ( pokazane na filmiku ) i zwijamy . Układamy na blaszce, smarujemy rozmąconym jajkiem posypujemy serem lub sezamem i pozostawiamy na 10 minut do wyrośnięcia.
  4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 185 % C, przez około 30 minut. Podajemy ciepłe lub zjadamy zimne.
  5. W każdej postaci są pyszne, polecam.
                                   Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;


 

Publikowanie komentarza