Dzisiaj przepis na pstrąga z grilla z masłem i lubczykiem. Ryba wyszła bardzo smaczna. Polecam.
SKŁADNIKI :
- 2 pstrągi
- 3 gałązki lubczyku
- 2 ząbki czosnku
- 50 g masła
- sól do smaku
PRZYGOTOWANIE :
- Pstrągi myjemy i osuszamy.
- Masło mieszamy z posiekanym lubczykiem, przeciśniętym czosnkiem i solą.
- Ryby nacieramy od strony brzucha masłem i dokładnie skórę. Odkładamy na 10 minut do lodówki aby naszły przyprawami.
- Grilujemy od razu lub ryby zawijamy w folię aluminiową i grillujemy później.
- Gdybyśmy ryby grilowali bez foli, należy je polać dodatkowo oliwą aby skórka nieprzywarta do rusztu.
- Pstrągi tak przygotowane są przepyszne.
Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;
My uwielbiamy takiego w tymianku.
OdpowiedzUsuń