SZASZŁYKI WIEPRZOWE W MARYNACIE KETCHUPOWO - MUSZTARDOWEJ + FILMIK

30 kwi 2019
data:post.title
Szaszłyki w marynacie ketchupowo - musztardowej są wyjątkowo smaczne. Mięsko kruszeje i jest soczyste oraz szybciej się griluje. Szaszłyki przygotowałam z dodatkiem boczku, cukinii, cebuli i papryki. 


SKŁADNIKI : 
  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżka soli
  • pieprz do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/4 szklanka oleju
  • 4 łyżki ostrego ketchupu
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka słodkiej papryki 
  • 1 łyżka przyprawy do grilla
  • papryka ostra tylko do smaku
                                                                  DODATKOWO :
  • 300 g wędzonego boczku
  • kilka cebul
  • 2 małe cukinie
  • 2 czerwone papryki 
PRZYGOTOWANIE : 
  1. Mięso kroimy na kawałki, w kostkę. 
  2. Wszystkie składniki marynaty, łącznie z przyprawami mieszamy w miseczce. Wlewamy wszystko do mięsa i mieszamy. Odkładamy mięso na kilka godzin do lodówki. 
  3. Warzywa kroimy na kawałki, polewamy olejem i mieszamy. 
  4. Boczek kroimy w plastry. 
  5. Nabijamy szaszłyki naprzemiennie mięso z warzywami i boczkiem. 
  6. Grillujemy do momentu aż mięsko będzie miękkie. 
  7. Szaszłyki są przepyszne, polecam. 
                                 Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji aknału ; 

 

Publikowanie komentarza