RACUSZKI SEROWE Z JABŁKAMI

24 kwi 2019
data:post.title
Racuszki z jabłkami przygotowuje się szybko a smakują wybornie. Delikatne i puszyste, po prostu pyszne.


SKłADNIKI : 
  • 2 i 3/4 szklanki mąki pszennej 
  • 2- 3 łyżki cukru
  • 30 dkg drożdży
  • 1 serek waniliowy 150 g
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • olej do smażenia
                                                             PRZYGOTOWANIE :
  1. Drożdże rozpuszczamy w części ciepłego mleka. Wlewamy do miski i dodajemy resztę składników. Wyrabiamy łopatką aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta, mieszamy.
  2. Ciasto nakrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia.
  3. Na patelnię wlewamy olej, nagrzewamy. Łyżką nabieramy porcję ciasta i smażymy małe racuszki, z jednej i drugiej na złoto.
  4. Wyjmujemy na  talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Po ostudzeniu przekładamy na większy talerz i posypujemy cukrem pudrem.
  5. Są bardzo smaczne i puszyste. Polecam.
                                  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału ;



 

Prześlij komentarz