SKŁADNIKI :
- 1 spory dojrzały bakłażan
- 1 kostka sera typu włoskiego lub fety
- 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
- 1 mała czerwona papryka
- szczypiorek
- sól,pieprz do smaku
- olej
Bakłażana myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na plastry, posypujemy solą i odstawiamy aż na plastrach pojawi się rosa. Plastry bakłażana grillujemy posmarowane oliwą lub podpiekamy na suchej patelni.
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy odrobinę oliwy, przyprawy, drobno posiekany szczypiorek i paprykę oraz czosnek. Dokładnie mieszamy. Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy porcję farszu, plastry zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczką. Układamy na paterze, podajemy schłodzone.
Smacznego.
Cudnie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńRoladki wyglądają rewelacyjnie i na pewno pyszne, teraz w Lidlu tydzień francuski, ciekawe jakie będą pyszności :)
OdpowiedzUsuńPrezentują się pysznie, muszę zrobić, a ten twarożek włoski z lidla jest super :)
OdpowiedzUsuń