ROLADKI Z BAKŁAŻANA

25.09.2013
data:post.title
Bardzo efektowne i bardzo smaczne, roladki z bakłażana a do tego pyszny twarożek typu włoskiego.Przekąska idealna na różnego rodzaju przyjęcia.


                                                                    SKŁADNIKI :
  • 1 spory dojrzały bakłażan
  • 1 kostka sera typu włoskiego lub fety 
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 
  • 1 mała czerwona  papryka 
  • szczypiorek
  • sól,pieprz do smaku
  • olej
                                                             PRZYGOTOWANIE :

Bakłażana myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na plastry, posypujemy solą i odstawiamy aż na plastrach pojawi się rosa. Plastry bakłażana grillujemy posmarowane oliwą lub podpiekamy na suchej patelni.
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy odrobinę oliwy, przyprawy, drobno posiekany szczypiorek i paprykę oraz czosnek. Dokładnie mieszamy. Na wystudzone plastry bakłażana nakładamy porcję farszu, plastry zwijamy w rulonik, spinamy wykałaczką. Układamy na paterze, podajemy schłodzone.
Smacznego.



3 komentarze

  1. Roladki wyglądają rewelacyjnie i na pewno pyszne, teraz w Lidlu tydzień francuski, ciekawe jakie będą pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentują się pysznie, muszę zrobić, a ten twarożek włoski z lidla jest super :)

    OdpowiedzUsuń