ROLADKI Z SZYNKI I RICOTTY

29 kwi 2014
data:post.title
Szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska z szynki i ricotty.Można je przygotować bezpośrednio przed przyjściem gości lub troszkę wcześniej,idealna propozycja na przyjęcia i nie tylko.


                                                                     SKŁADNIKI : 
  • 5-6 plastrów szynki konserwowej 
  • 250 g serka  ricotty freska 
  • 1 mały,świeży ogórek
  • 1/2 czerwonej papryki 
  • szczypiorek do ozdoby
                                                            PRZYGOTOWANIE : 

Szynkę równo rozkładamy na desce do krojenia.Ogórek i paprykę kroimy na równe paski.Każdy plasterek szynki smarujemy serkiem ricotta ,układamy na nim po kawałku ogórka i papryki,zwijamy ciasno każdy plasterek.Roladki odkładamy do lodówki,przed podaniem kroimy na pół.
Polecam na przyjęcia,smacznego.





2 komentarze

  1. pyszna imprezowa przekąska:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm wyglądają cudnie :> Świetny pomysł na przyjęcie. Witam serdecznie w mojej ricottowej akcji :)

    OdpowiedzUsuń