SURÓWKA WIELOSKŁADNIKOWA Z KALAREPY I RZODKIEWKI

14.06.2014
data:post.title
Pyszna surówka z młodych warzyw z dodatkiem kalarepy i rzodkiewki, polecam mój przepis .


                                                                   SKŁADNIKI : 

  • 1 duża kalarepa, obrana i pokrojona w kostkę
  • 2 czerwone cebule, obrane, pokrojone 
  • pęczek rzodkiewek, pokrojonych w talarki
  • 1 świeży ogórek, obrany pokrojony w kostkę
  • 2 pomidory, pokrojone w kostkę
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól,pieprz,cukier do smaku
Wszystkie składniki przekładamy do miski, wlewamy olej, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu lub chłodzimy. Idealnie sprawdza się do mięs pieczonych i nie tylko.



1 komentarz

  1. wyglada smakowicie i mysle ze tez tak smakuje Ciekawy pomysl na wykorzystanie kalarepy :-)

    OdpowiedzUsuń