Danie bardzo szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne.
SKŁADNIKI :
- 250 g makaronu penne, u mnie pełnoziarnisty
- 300 g mrożonego szpinaku, polecam z Lidla (Green Grocers) z dodatkiem śmietany
- 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
- 1 cebula
- 2 łyżki oleju
- 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- sól, pieprz do smaku
- 100 g sera fety, pokrojonej w kostkę
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy.
- W garnku podpiekamy na oliwie cebulę, dodajemy szpinak, podgrzewamy aż całkowicie się rozmrozi,możemy dolać troszkę wody, gdyby był zbyt gęsty.
- Dusimy 2-3 minuty, dodajemy czosnek, doprawiamy do smaku.
- Nakładamy na talerze porcje makaronu, polewamy szpinakiem, posypujemy serem.
- Smacznego.
To jedno z moich ulubionych połączeń: makaron, szpinak i ser feta...:-)
OdpowiedzUsuńJa też uwialbiam taki makaron i feta ach, pychotka :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie makaronowe dania:)
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentuje, też kupuję szpinak w Lidlu, z dodatkiem śmietany, lekko doprawiony, pycha :)
OdpowiedzUsuń