ZUPA BROKUŁOWO - SEROWA

22.06.2014
data:post.title
Zupa brokułowa z dodatkiem serka topionego smakuje nawet niejednemu niejadkowi. Często ja przygotowuję ze względu na to że jest lubiana i na prostotę jej przygotowania. A poza tym samo zdrowie, więc na stałe weszła do kanonu naszych ulubionych dań. Polecam.


                                                                       SKŁADNIKI :
  • 1 świeży brokuł
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1/2 białej części pora
  • kawałek selera
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 kostka rosołowa 
  • 1 łyżka masła naturalnego
  • sól, pieprz, odrobina magi do smaku
  • 100 g serka topionego, kremowego
  • 2 litry wody
                                                              PRZYGOTOWANIE :

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę, brokuł dzielimy na małe różyczki. Przekładamy wszystko do garnka (oprócz brokuła ) i podpiekamy na maśle, Wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy około 20 minut. Kiedy jarzyny zmiękną dodajmy brokuł oraz serek pokrojony na kawałki, delikatnie mieszamy, aż serem się rozpuści. Na koniec doprawiamy zupę do smaku. Zupa wyszła pyszna i lekko kremowa.





1 komentarz