SKŁADNIKI :
- 2 długie bagietki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 12 plasterków salami
- 12 plastrów dowolnej szynki
- papryka konserwowa
- oregano
- ser do posypania zapiekanek
- ketchup, sos majonezowy
- folia aluminiowa
Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.
Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.
Smacznego.
Szybko i pysznie, a mi chodzi po głowie zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą (,kuchnia Lidla,), chyba zrobię :)
OdpowiedzUsuńJak długo zapiekać?
OdpowiedzUsuńZapiekamy około 10 minut, aż ser się rozpuści :)
Usuń