SKŁADNIKI :
- 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej
 - 1/2 szklanki cukru
 - 2 łyżki ciemnego kakao
 - 1 łyżka przyprawy do piernika
 - 1 jajko
 - 1 cukier waniliowy
 - 200 ml jogurtu naturalnego
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - szczypta sodki
 - 5 łyżek oleju
 
                                                                DODATKOWO : 
- 50 g czekolady deserowej
 - 50 g wiórek kokosowych
 - 300 ml śmietany 30 %
 - 2 cukry waniliowe
 - 1 łyżka cukru
 - 1 łyżka żelatyny + 1/4 szklanka wrzątku
 - 1 barwnik spożywczy zielony, dowolny
 - koraliki do ozdoby
 
                                                            PRZYGOTOWANIE : 
- Wszystkie składniki na babeczki przekładamy do miski i mieszamy robotem kuchennym.
 - Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy po dużej łyżce ciasta.
 - Babeczki pieczemy około 35 minut w temperaturze 170 % C. Wykładamy i studzimy.
 - Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku i studzimy.
 - Zimną śmietanę ubijamy z cukrami na sztywno, następnie wlewamy żelatynę i barwnik spożywczy.
 - Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w mikrofalówce.
 - Babeczki smarujemy na wierzchu czekoladą i posypujemy kokosem.
 - Bitą śmietanę nakładamy do szprycy i wyciskamy na babeczki tworząc choinkę.
 - Dekorujemy posypkami i chłodzimy w lodówce około 1 godziny.
 - Smacznego.
 








są piękne i z pewnością bardzo pyszne! robiłam kiedyś podobne:)
OdpowiedzUsuńDziękuje :) są pyszne rzeczywiście
UsuńŚlicznzie wyglądają te babeczki. Gratulacje :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Dziękuje i również pozdrawiam :)
UsuńJakie słodziutkie- na sam widok ;)
OdpowiedzUsuńTakie ładne że aż szkoda jeść :)
OdpowiedzUsuńcudeńka po prostu :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają w lodówce, jak ją otwieram i widzę te choineczki :)
Usuń