TARTALETKI MIGDAŁOWE Z KREMEM PIERNIKOWYM

30 sie 2017
data:post.title
Dzisiaj przepis na tartaletki  wypełnione kremem piernikowym. Babeczki orzechowo-daktylowe w dodatku wypełnione masą piernikową są rewelacyjną, słodką przekąską. Idealne na słodki podwieczorek. Przepis powstał z miłości do pierników Toruńskich i konkursu - konkurs.kopernik.com.pl


                                                                       SKŁADNIKI : 
  • 120 g migdałów ( lub mieszanych orzechów )
  • 30 dkg daktyli
  • 1 łyżka miodu 
  • 180 g czekoladowych katarzynek Toruńskich Kopernik ( 3 opakowania )
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 
  • borówki, maliny i mięta do dekoracji 
                                                             PRZYGOTOWANIE : 
  1. Daktyle moczymy we wrzątku około 30 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. 
  2. Orzechy, daktyle i 1 łyżkę miód. Rozdrabniamy mikserem aż powstanie jednolita masa. 
  3. Małe foremki na babeczki wypełniamy daktylową masą. 
  4. Pierniki drobno kruszymy, łączymy z mascarpone, wanilią i pozostałym miodem. Dokładnie blendujemy aż powstanie gładka masa. 
  5. Babeczki wypełniamy masą piernikową, dekorujemy owocami i miętą, posypujemy pokruszoną bezą lub cukrem pudrem. 
  6. Babeczki orzechowo - piernikowe podajemy schłodzone. Smacznego.  




 

3 komentarze

  1. Wygladają przesłodko! Krem piernikowy to musi byc coś :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń